Mii de bulgari au manifestat luni în mai multe oraşe din ţară, în semn de protest faţă de violenţe cărora le sunt supuse femeile, în urma unui fapt divers care a şocat opinia publică - o tânără a fost tăiată de 100 de ori de către un fost iubit, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tânăra, în vîrstă de 18 ani, a fost agresată în urmă cu o lună.

Un fost iubit a tăiat-o cu cuţitul, i-a spart nasul şi a ras-o pe cap.

Un tribunal din oraşul Stara Zagora, sesizat în acest dosar, a calificat iniţial rănile tinerei drept ”uşoare” şi nu a dispus arstarea tânărului care a agresat-o, în vârstă de 26 de ani.

Sub presiunea opiniei publice scandalizate, autorităţile l-au arestat ulterior pe bărbat, care neagă agresiunea.

CEL PUŢIN 18 FEMEI ASASINATE DIN IANUARIE ŞI PÂNĂ ÎN MARTIE

Luni, manifestanţi - inclusiv cel puţin 5.000 la Sofia - au cerut o reformă a sistemului judiciar şi o mai bună protecţie a femeilor.

Ei au purtat afişe cu mesaje ”Nicio singură femeie în plus!”.

”Cum este posiibil ca un astfel de sadism să fie calificat drept «leziuni corporale uşoare»? Reacţia tribunalului este şocantă”, a denunţat Emilia Stoianova, în cârstă de 39 de ani, care lucrează în dpmeniul resurselor umane.

”Toleranţa tradiţională faţă de violenţe domestice, disfuncţionalitatea instituţiilor trebuie să se schimbe”, cere un manifestant, Ivan.

Potrivit unor date ale poliţiei, 18 femei au fost ucise în Bulgaria, în primele trei luni ale anului.

Activişti în domeniul drepturilor omului estimează că acest bilanţ este larg subestimat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.