Aproximativ 2.000 de persoane au protestat faţă de influenţa tot mai mare a Rusiei în Ungaria şi faţă de tendinţele autoritare ale premierului Viktor Orban, relatează Fox News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Protestul ce a avut loc luni seară s-a desfăşurat la câteva străzi distanţă de Ambasada rusă la Budapesta, după ce poliţia a interzis ca mitingul să aibă loc mai aproape de clădire.

Oamenii au scandat “Europa! Europa!” şi “Să oprim Moscova”, în replică la campania Guvernului “Să oprim Bruxelles-ul”. Cabinetul premierului Viktor Orban susţine că Uniunea Europeană încearcă să reducă treptat din drepturile statelor membre.

 

Scriitorul şi activistul ecologist Andras Lanyi afirmă că există o prăpastie tot mai mare între Est şi Vest. “Noi, ungurii, nu vrem să fim din nou de partea inamicilor omenirii”, a subliniat el.

Mii de unguri Zeci de mii de protestatari au ieşit în stradă în ultimele săptămâni, fiind nemulţumiţi de o lege care ameninţă închiderea Universităţii Central Europene din Budapesta, finanţată de către miliardarul George Soros.

Comisia Europeană a ameninţat executivul ungar că va lua acţiuni legale împotriva noii legi, în timp ce criticii susţin că este vorba de o încălcare a libertăţii academice.

De asemenea, oponenţii premierului maghiar l-au atacat pentru politicile prietenoase vizavi de Rusia, iar alte ţări europene i-au criticat executivul pentru măsurile dure luate împotriva migranţilor, inclusiv prin construirea unui gard de sârmă ghimpată la graniţa cu Serbia.

 au participat sâmbătă după-amiază la un protest inedit pe străzile Budapestei, scandând şi ridicând pancarte cu mesaje ironice la adresa premierului Viktor Orban. De asemenea, printre cele mai populare slogane ironice s-au numărat: ”nu avem nevoie de alegeri”, ”jos cu presa liberă” şi ”nu avem nevoie de Bruxelles”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.