Mii de oameni au fost evacuaţi în Filipine, în aşteptarea taifunului Kammuri, care ar putea aduce vânt cu viteze de până la 170 de kilometri pe oră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Taifunul este aşteptat să atingă maximul luni seară sau marţi dimineaţă, au anunţat autorităţile, care au decis anularea sau amânarea unor evenimente din cadrul Jocurile Asiei de Sud-Est.

Furtuna s-a făcut simţită în teritoriu sâmbătă seară, la scurt timp după ce preşedintele Rodrigo Duterte şi pugilistul Manny Pacquiao au dat startul Jocurilor, care sunt programate să aibă loc în Clark, Manila şi Subic până pe 11 decembrie.

Cele mai afectate au fost evenimentele care urmau să aibă loc în aer liber. Mai multe competiţii au fost anulate.

Aproximativ 8.750 de atleţi sunt aşteptaţi la cea de-a 30-a ediţie a Jocurilor, aceasta fiind şi cea mai mare de până acum, potrivit AFP.

Încă de sâmbătă noapte, autorităţile din regiunea Bicol i-au îndemnat pe oameni să îşi părăsească reşedinţele, iar până duminică după-amiază, peste 3.000 de persoane se aflau în centrele special amenajate.

Cele mai multe dintre ele trăiesc în apropierea costei, unde este posibil să se producă inundaţii şi alunecări de teren în urma cantităţii de apă adusă de taifun.

Şcolile şi birourile în anumite oraşe vor rămâne închise până marţi.

Nu a fost emisă o decizie de evacuare obligatorie.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.