Mii de albanezi au luat parte la o procesiune în capitala Albaniei, Tirana, pentru a-şi exprima sprijinul faţă de poporul ucrainean, conform The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Diplomaţii occidentali şi primarul oraşului s-au alăturat ambasadorului Ucrainei într-o procesiune care a pornit de la Piaţa Skanderbeg, piaţa principală din centrul oraşului Tirana, şi s-a oprit la Ambasada Ucrainei.

Tinerii au fluturat un steag ucrainean în culorile naţionale, albastru şi galben, cu o lungime de 30 de metri şi au afişat pancarte pe care aveau scrise mesaje care criticau războiul Rusiei din Ucraina. Unii participanţi au încercat să îl asemene pe preşedintele rus, Vladimir Putin, cu fostul lider autoritar sârb, Slobodan Miloşevici, o personalitate politică dispreţuită în Albania.

Guvernul Albaniei a fost de acord cu sancţiunile Uniunii Europene aplicate Rusiei şi şi-a exprimat sprijinul pentru iniţiativa Statelor Unite de a suspenda Rusia din cadrul Consiliului de Securitate al ONU, unde Albania este membru în prezent.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.