Mihailo Podoliak, consilierul preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, şi-a exprimat scepticismul cu privire la decizia forţelor ruse de a se retrage din Herson şi avertizează că ar putea fi vorba despre o capcană. El a declarat pentru Reuters că numai restabilirea controlului ucrainean în respectiva regiune va certifica această retragere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Acţiunile vorbesc mai tare decât cuvintele. Nu vedem niciun semn că Rusia părăseşte Hersonul fără luptă”, a scris Podoliak pe contul său de Twitter, potrivit CNN.

Ucraina ”eliberează teritorii pe baza informaţiilor funizate de serviciile secrete, nu a declaraţiilor televizate înscenate”, a adăugat el, subliniind că o parte a grupărilor proruse rămân în oraş, în timp ce în regiune sunt aduse forţe suplimentare ruse.

”Până când drapelul ucrainean nu flutură deasupra Hersonului, nu are sens să vorbim despre o retragere a Rusiei”, a mai declarat oficialul ucrainean pentru Reuters.



Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a ordonat miercuri trupelor sale să se retragă de pe malul vestic al fluviului Nipru în urma atacurilor ucrainene din apropierea oraşului ucrainean sudic Herson.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.