Bilanţul morţilor din cauza covid-19 a depăşit pragul de 8.000 în Mexic, un număr pe care Guvernul l-a estimat drept un maximum posibil în timpul pandemiei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu este surprinzător că numărul cazurilor continuă să crească, pentru că este vorba despre cazuri cumulate”, a apreciat marţi seara subsecretarul însărcinat cu Sănătatea Hugo Lopez-Gatell, după prezentarea bilanţului zilnic.

De la 28 februarie, data la care au fost confirmate primele trei contaminări cu noul coronavirus în Mexic, 74.560 de oameni s-au îmbolnăvit, iar 8.134 au murit din cauza covid-19, potrivit bilanţului prezentat marţi de Guvern.

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 3.455 de contaminări cu noul coronavirus şi 501 morţi din cauza covid-19 - cele mai mari bilanţuri zilnice de la începutul epidemiei în ţară.

”Potrivit rapoartelor de care dispunem, potrivit proiecţiilor, ne aflăm pe calea ieşirii. Nu trebuie să ne culcăm pe lauri. Să nu relaxăm măsurile de prevenţie”, a îndemnat luni într-o conferinţă de presă preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.