Germania este pregătită să dicute despre modificări ale tratatului UE, dacă aceste modificări sunt necesare în vederea implementării reformelor în Uniunea Europeană, a anunţat cancelarul Angela Merkel luni seara, la Berlin, într-o conferinţă de presă comună cu noul preşedinte francez Emmanuel Macon, în prima lui vizită în străinătate, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Statele membre UE nu trebuie să creadă că Uniunea nu trebuie să-şi modifice niciodată tratatul, a subliniat şefa Guvernului german.

”O Uniune Europeană care s-ar comporta astfel ar fi vulnerabilă în toate colţurile lumii”, a apreciat ea.

Însă Merkel a subliniat că o schimbare a tratatului UE nu este un subiect care se află imediat pe masă.

”Mai întâi trebuie să lucrăm la ceea ce vrem să schimbăm, iar apoi, dacă se dovedeşte că este necesară o modificare a tratatului, noi suntem pregătiţi să o facem”, a insistat ea.

Macron a reiterat că UE are nevoie de o foaie de parcurs în vederea unor schimbări şi că el va fi, de asemenea, pregătit în vederea modificării tratatelor, dacă va fi necesar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.