Cancelarul german Angela Merkel i-a cerut preşedintelui rus Vladimir Putin să-l elibereze pe opozantul Alexei Navalnîi, de la otrăvirea căruia se împlineşte un an. Însă, Merkel a fost refuzată de Putin.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Încă o dată i-am cerut preşedintelui rus eliberarea lui Alexei Navalnîi şi am spus clar că voi continua acest lucru", a declarat Merkel la o conferinţă de presă comună cu Putin, la Moscova, informează lefigaro.fr.

Liderul de la Kremlin a răspuns că principalul său opozant nu este deţinut pentru "activităţile sale politice", ci pentru o "infracţiune criminală faţă de parteneri străini".

Aleksei Navalnîi, cel mai aprig critic al lui Putin, a fost arestat în ianuarie, la întoarcerea din Germania, unde a fost tratat după ce a fost otrăvit cu un agent neurotoxic de tip noviciok, o otrăvire de care acuză Kremlinul şi FSB, o acuzaţie pe care Moscova o respinge.

El a fost condamnat în februarie la doi ani şi jumătate de închisoare într-un dosar de fraudă din 2014 pe care-l denunţă drept politic



 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.