Memorialul Comandamentului de Bombardiere din Londra a fost vandalizat luni, act considerat „stupid” şi „o ruşine” de ultimul supravieţuitor al militarilor Dambusters, detaşament care a luptat în cel de-Al Doilea Război Mondial.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În actul de vandalism a fost folosită vopsea albă, care a fost aruncată peste monumentul din Green Park şi o statuie a lui Winston Churchill.

Sir George "Johnny" Johnson a clasificat asta drept o „lipsă de respect faţă de cei aproximativ 58.000 de oameni care şi-a dat viaţa”.

Este pentru a patra oară în şase ani când statuia echipei de aviatori a fost ţinta vandalilor.

Poliţia Londoneză a anunţat că investighează acest caz, dar şi altele similare petrecute în capitala Marii Britanii, precum şi dacă există o legătură între ele.

Johnson, care a condus detaşamentul Dambusters în 1943, a mai spus că speră ca autorii să fie prinşi curând şi pedepsiţi în mod corespunzător.

Reparaţiile, potrivit RAF Benevolent Fund, ar putea costa câteva mii de lire sterline.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.