Şefa Guvernului italian Giorgia Meloni salută memoria aliatului său Silvio Berlusconi, care a murit luni la vârsta de 86 de ani, pe care-l consideră ”unul dintre cei mai influenţi oameni din istoria Italiei”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Silvio Berlusconi era, înainte de toate, un luptător. Era un om căruia nu-i era frică să-şi apere convingerile, iar curajul şi hotărârea sa l-au făcut unul dintre cei mai influenţi oameni din istoria Italiei”, declară Meloni într-un mesaj video difuzat de Cabinet.

Clubul de Fotbal AC Monza, pe care Silvio Berlusconi îl deţinea din 2018, şi Adriano Galiani, vechea mână dreaptă a acestuia, au salutat memoria lui ”Il Cavaliere”.

”Adriano Galliani şi întregul AC Monza plâng dispariţia lui Silvio Berlusconi”, a anunţat clubul lombard într-un mesaj postat pe site.

”Este un gol care nu va putea fi nicodată umplut. Pentru întotdeauna cu noi. Îţi mulţumim pentru tot, preşedinte”, a adăugat el.

După ce a vândul AC Milano, clubul pe care l-a condus timp de peste 30 de ani (1986-2017), Silvio Berlusconi s-a lansat în 2018 întt-o nouă aventură sportivă, preluând Monza, a cărei gestionare, la fel ca a Milano, i-a încredinţat-o lui Adriano Galliani.

Clubul, al cărui stadion se află la zece minute de vila lui Berlusconi, la Ancona, a urcat în ierarhie din divizia a treia în Seria A, vara trecută.

Multe alte cluburi i-au adus un omagiu fostului patron al AC Milan, inclusiv campioana Italiei, Napoli, care i-a transmis condoleanţe preşedintelui clubului Aurelio De Laurentiis şi întregului club.

Vicepremierul italian Matteo Salvini şi-a anulat programul până la noi ordine.

El se afla la Lesa, în Novara, unde a cerut un moment de reculegere pentru Silvio Berlusconi, la aflarea veştii.

Salvini l-a salutat pe Berlusconi drept ”un mare om şi un mare italian”.

”Mulţi l-au iubit, mulţi l-au detestat”, a scris pe Twitter senatorul italian Matteo Renzi.

”În aceste ore, port cu mine amintirea întâlnirilor noastre, numeroaselor stafuri, acorduri, confruntări”, a adăugat el.

Ministrul italian al Apărării Guido Crosetto evocă ”o mare, o uriaşă durere”.

”O eră se încheie, o eră se termină”, a scris el pe Twitter.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.