Premierul britanic Theresa May, care a prezidat reuniunea comitetului de urgenţă COBRA, a declarat miercuri că detaliile “atacului terorist bolnav şi depravat” continuă să apară, dar a precizat că nivelul de ameninţare teroristă va rămâne „sever”, ca şi până acum relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ea a confirmat că a fost vorba de un sigur atacator şi a precizat că Poliţia va oferi noi informaţii în următoarele ore.

„Gândurile şi rugăciunile noastre sunt alături de toţi cei care au fost afectaţi”, a spus ea, aducându-le un omagiu poliţiştilor şi echipajelor de intervenţie în situaţii de urgenţă, cărora le-a mulţumit “în numele întregii ţări”.

Premierul a subliniat că atacatorul nu a ales întâmplător Parlamentul ca ţintă, pentru că acesta este un simbol al democraţiei, libertăţii şi statul de drept.

“Orice tentativă de a învinge valorile prin violenţă este sortită eşecului”, a subliniat şefa Guvernului de la Londra, adăugând: “Parlamentul se va reuni ca de obicei (…), londonezii se vor trezi şi îşi vor face treburile ca de obicei (…), fără a ceda niciodată terorii şi fără a permite niciodată vocilor urii şi răului să ne dezbine”, a afirmat ea.

Reuniunea COBRA a durat 45 de minute, potrivit Sky News, care precizează că Theresa May a ordonat coborârea în bernă a drapelelor de pe sediul Guvernului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.