Premierul britanic Theresa May a anunţat, într-o scurtă alocuţiune, la Downing Street, mierucir seara, după respingerea moţiunii de cenzură laburiste în Parlament, că s-a întâlnit cu reprezentanţi ai Partidului Liberal Democrat (Lib-Dem), Partidului Naţional Scoţian (SNP) şi Plaid Cymru, relatează BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ea s-a declarat dezamăgită că liderul Partidului Laburist Jeremy Corbyn nu a participat la aceste discuţii.

”Este datoria mea să duc la bun sfârşit Brexitul”, a declarat ea.

Ea a apreciat că există o oportunitate de ieşire din impasul Brexitului.

”A venit timpul să ne apărărm propriile interese în primul rând”, a declarat şefa Guvernului.

Exprimându-şi regretul cu privire la absenţa laburiştilor de la aceste discuţii, ea a subliniat că ”uşa rămâne deschisă Partidului Laburist”

Însă ea nu a spus nimic despre un Brexit fără un acord, comentează BBC.

Partidul Laburist a anunţat însă că dacă May nu spune clar că regatul se retrage din Uniunea Europeană printr-un proces organizat, Jeremy Corbyn nu participă la aceste negocieri, potrivit postului.

”Aceasta este o problemă pentru Theresa May”, comentează Laura Kuenssberg de la BBC.

În contextul în care mulţi laburişti nu vor ca Brexitul să aibă loc, Corbyn poate fi criticat că o ajută pe May să scoată regatul din Uniune, comentează ea.

Directorul Camerei britanice de Comerţ Adam Marshall o atacă pe May, într-un mesaj postat pe Twitter, după această alocuţiune, reproşându-i ”altă zi pierdută la Westmisnter”.

El îi reproşează, de asemenea, că nu a furnizat vreun ”răspuns la probleme practice, din lumea reală, cu care se confruntă întreprinderile britanice” şi avertizează că ”clienţi, furnizori şi investitori din întreaga lume sunt derutaţi”.

”Poporul acestei ţări - şi întreprinderile care ne animă comunităţile merită mai mult”, deplânge el.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.