Premierului Marii Britanii, Theresa May, a declarat luni, la Downing Street, că atacul de la moscheea Finsbury Park este „la fel de dezgustător” ca şi celelate atacuri teroriste cu care s-a confruntat Regatul Unit în ultima perioadă, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Şi acesta a fost un atac care a vizat oamenii obişnuiţi şi nevinovaţi, în viaţa lor de zi cu zi”, a spus prim-ministrul.

„Acesta a fost un atac asupra musulmanilor, lângă locul lor de rugăciune (...) şi, ca orice act de terorism, urmăreşte să ne divizeze”, a subliniat ea.

Atacatorul, un bărbat alb, arată că extremismul şi urma pot lua multe forme.

Şefa Guvernului a precizat că poliţia a declarat incidentul „terorist” în numai opt minute de când a ajuns la locul faptei.

May a adus un omagiu poporului „extraordinar” al Londrei şi a lăudat civilii care l-au reţinut „cu curaj” pe autorul în vârstă de 48 de ani, aşa cum alţii i-au oprit pe atacatorii de la London Bridge şi cum comunitatea s-a unit după incendiul de la Grenfell Tower. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.