Secretarul american al Apărării, James Mattis, a declarat, sâmbătă, că ameninţarea unui atac cu rachete nucleare din partea Coreei de Nord a crescut, însă orice ofensivă care ar viza Statele Unite sau aliaţii săi va fi contracarată cu “o reacţie militară masivă”, relatează AP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Ameninţarea pe care o reprezintă Coreea de Nord faţă de vecinii săi şi de întreaga lume prin programele sale ilegale de rachete şi arme nucleare a crescut. Nu îmi imaginez vreo situaţie în care SUA ar accepta Coreea de Nord ca putere nucleară. Însă să nu aveţi vreo îndoială, orice atac asupra Statelor Unite sau a aliaţilor noştri va fi înfrânt şi folosirea unor arme nucleare de către Coreea de Nord va fi întâmpinată cu o reacţie militară masivă, eficientă şi zdrobitoare”, a afirmat Mattis.

James Mattis se află la Seul pentru discuţiile anuale cu conducătorii Coreei de Sud cu privire la apărare.

Potrivit bbc.com, în luna septembrie, Coreea de Nord a efectuat al şaselea test nuclear, cel mai puternic de până acum. În Coreea de Sud a fost amplasat ulterior scutul antirachetă Thaad, iar în această lună Coreea de Sud şi SUA au început exerciţii militare comune în zona maritimă din jurul peninsulei coreene. Exerciţiile militare i-au iritat pe nord-coreeni, care consideră că au fost “o repetiţie pentru război”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.