Producătorul american de jucării Mattel a anunat miercuri că a creat o păpuşă Barbie, în onoarea cercetătoarei britanice Sarah Gilbert, unul dintre creatorii vaccinului Oxford-AstraZeneca împotriva covid-19, care are un succes împărţit în lume, dar care este sursa unei mari mândrii în Regatul Unit, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sarah Gilbert, o profesoară de vaccinologie la Universitatea Oxford, a catalogat mai întâi această iniţiativă ”foarte stranie”, însă a anunţat apoi într-un comunicat al firmei că speră ca acest lucru ”să inspire o viitoare generaţie de fete să muncească în domeniul ştiinţelor, tehnologiei, ingineriei şi matematicilor”.

FEMEI DIN ŞTIINŢĂ, ONORATE

”Sper ca copiii care îmi vor vedea (păpuşa) Barbie să-şi dea seama cât de vitale sunt carierele ştiinţifice în ajutarea lumii care ne înconjoară”, declară cea care a fost înnobilată în iunie de către regina Elizabeth a II-a pentru seriviciile aduse sănătăţii publice şi cercetării medicale.

Peste un miliard de păpuşi Barbie au fost vândute în lume de la lansarea jucăriri de către Mattel, în urmă cu 60 de ani.

În urma unor critici cu privire la imaginea superficială a jucăriei, marca i-a diversificat în ultimii ani lookul.

Mattel a dezvăluit cinci noi modele care onorează femeile care muncesc în domeniul ştiinţelor, şi a precizat că vrea ”să inspire viitoarea generaţie să ia ca exemple eroi”.

Aceste modele de colecţie - care nu vor fi scoase la vânzare la scarămare - le reprezintă pe îngrijitoarele americane Amy O'Sullivan, o infirmeiră de la urgenţe de la Spitalul Wycoff (New York), şi pe Audrey Cruz, un medic la Las Vegas care luptă împotriva discirminărilor, dar şi pe medicul canadian Chika Stacy Oriuwa, pe cercetătoarea braziliană în domeniul biomedical Jaqueline Goes de Jesus şi pe medicul australian Kirby White, una dintre creatoarele unei bluze refolosibile destinată personalului de îngrijire.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.