Preşedintele italian Sergio Mattarella l-a însărcinat miercuri pe fostul preşedinte al Băncii Centrale Euroene (BCE) Mario Draghi să formeze un nou guvern, iar acesta a acceptat cu condiţia să găsească o majoritate parlamentară şi a îndemnat la ”unitate” în înfruntarea ”unui moment dificil”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sergio Mattarella "l-a primit în această (miercuri ) dimineaţa (...) pe Mario Draghi, căruia i-a dat mandat să formeze Guvermul. Mario Draghi a acceptat cu rezervă”, a anunţat preşedinţia.

Acceptarea ”cu rezervă” este formula consacrată în Italia în faza căutării unei majorităţi parlamentare.

Mario Draghi a lansat, la rândul său, un apel la ”unitate”.

”Este vorba despre un moment dificil (...). Învingerea pandemiei (covid-19), continuarea campaniei de vaccinare şi relansarea (economiei) ţării sunt provocările care ne aşteaptă”, a anunţat fostul şef al BCE la finalul întâlnirii sale cu Mattarella.

El se declară ”încrezător în faptul că unitatea se va degaja din discuţii cu partidele politice şi grupurile parlamentare”.

”Avem la dispoziţie resursele extraordinare ale UE, avem ocazia să facem multe pentru ţara noastră şi să acordăm o atenţie deosebită viitorului tinerelor generaţii şi să consolidăm coeziunea socială”, a declarat el.

Italia urmează să prezinte Bruxellesului, până la 30 aprilie, propuneri în vederea cheltuirii a peste 200 de miliarde de euro, care urmează să-i fie atribuite în cadrul uriaţşlui plan de relansare a economiei europene adoptat în iulie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.