Preşedinta grupului parlamentar al Rassemblement national (RN, extremă dreapta) în Adunarea Naţională franceză Marine Le Pen neagă marţi orice responsabilitate formaţiunii în degradarea unui tablou polemic - ”Fuck abstraction!” -, la Palais de Tokyo, de către Pierre Chassin,, un fost ales al Frontului Naţional (FN), şi susţine că este vorba despre un ”comportament individual”, un gest care nu poate fi imputat formaţiunii, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu poţi să dai socoteală pentru gestul individual al cuiva care a fost consilier municipal acum opt ani”, a declarat postului Sud Radio şefa celor 88 de deputaţi RN în Adunarea naţională.

Ea dă asigurări că autorul degradării nu mai este mebru al partidului.

Le Monde a dezvăluit că este vorba despre Pierre Chassin, un fost şef al grupului FN în Consiliul Municipal din Mureaux (Yvelines), un octogenar care a aruncat cu vopsea pe tabloul abstract ”Fuck abstraction!” al artistei elveţiene Miriam Cahn, acuzată de pornografie infantilă de către critici.

”Nu a făcut bine ceea ce a făcut”, a adăugat ea, şi a atacat-o pe Rima Abdul Malak, ministrul francez al Culturii, care a denunţat duminică ”instrumentalizarea” acestui scandal de către RN.

”Prin astfel de declaraţii, ea nu merită să fie ministru francez”, consideră Le Pen.

Ea a negat că este o ”apropiată” a celor două persoane care au participat sâmbătă la o manifestaţie a unor activişti ai ultradreptei, la Paris, identificaţi de Mediapart.

”Toţi oamenii care, la un moment sau altul (...), în cei 50 de ani de existenţă ai Frontului Naţional au avut o funţcie de contabili sau de aleşi nu fac parte dintre apropiaţii mei”, a dat ea asigurări.

Front national (Frontul Naţional, FN) a devenit Rassemblement national (Adunarea Naţională, RN) în 2019.

Referitor la această manifestaţie, care nu a fost interzisă şi care a provocat critici puternice ale stângii, ea subliniază că este intersisă defilarea cu măşti.

”Aceste provocări nu pot fi tolerate. Este inadmisibil”, a declarat ea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.