Premierul britanic Boris Johnson este aşteptat să anunţe joi că Marea Britanie va furniza Ucrainei aproximativ 6.000 de rachete suplimentare. La întâlnirile liderilor NATO şi G7 de la Bruxelles, Johnson va anunţa, de asemenea, fonduri de 25 de milioane de lire sterline (33 de milioane de dolari) pentru a ajuta la plata soldaţilor şi piloţilor ucraineni, transmite BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Regatul Unit va colabora cu aliaţii noştri pentru a intensifica sprijinul militar şi economic acordat Ucrainei, întărindu-i apărarea în timp ce schimbă cursul acestei lupte”, a afirmat Johnson.  

”La o lună de la această criză, comunitatea internaţională se confruntă cu o alegere. Putem menţine aprinsă flacăra libertăţii în Ucraina sau riscăm să fie stinsă în Europa şi în lume”, a adăugat acesta.  

Marea Britanie a declarat că noul pachet va completa cele aproximativ 4.000 de rachete deja furnizate de Regatul Unit forţelor ucrainene.  

Cea mai recentă finanţare se adaugă la cele 400 de milioane de lire sterline deja angajate în ajutor umanitar şi economic, au mai transmis oficialii britanici. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.