Ucraina continuă operaţiunile ofensive în nord-estul ţării, în timp ce forţele ruse au stabilit o linie defensivă între râul Oskil şi oraşul Svatove, au anunţat sâmbătă serviciile de informaţii militare britanice, citate de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Rusia consideră probabil că menţinerea controlului acestei zone este importantă, deoarece este tranzitată de una dintre puţinele rute principale de aprovizionare pe care Rusia încă le controlează din regiunea Belgorod din Rusia”, a declarat Ministerul Apărării într-o actualizare periodică publicată pe Twitter.

Potrivit actualizării, ”Rusia va încerca probabil să desfăşoare o apărare încăpăţânată a acestei zone, dar nu este clar dacă forţele ruse din prima linie au suficiente rezerve sau un moral adecvat pentru a rezista unui alt asalt concertat al Ucrainei”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.