Premierul britanic, Theresa May, a anunţat parlamentarii conservatori că nu va conduce partidul la următoarele alegeri, într-o încercare de a le câştiga susţinerea într-un vot de neîncredere care va avea loc miercuri seara, scrie The Independent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

May a făcut anunţul în timpul unui discurs ţinut în faţa parlamentarilor conservatori înaintea votului de neîncredere. James Cleverly, preşedintele adjunct al Partidului Conservator, a declarat că ea „a recunoscut că mulţi dintre colegi nu sunt confortabili cu ideea ca ea să conducă partidul la viitoarele alegeri”. De asemenea, May a susţinut că acum „nu este un moment bun pentru a înlocui un lider” şi că acest lucru ar putea să ofere o scuză pentru a nu livra Brexitul dorit iar poporul britanic nu îşi doreşte acest lucru.

Leadershipul premierului conservator britanic Theresa May va fi contestat printr-o moţiune de cenzură internă care urmează să aibă loc miercuri seara. Parlamentarii Partidului Conservator se vor exprima prin vot într-o sesiune prevăzută miercuri între orele 18.00 GMT (20.00, ora României) şi 20.00 GMT (22.00, ora României). Contestarea funcţiei la conducerea Partidului Conservator a lui May are loc după ce au fost adunate cele 48 de scrisori prin care se solicită acest vot. Dacă ea va pierde votul, îşi va pierde funcţia de lider al partidului şi automat pe cea de prim-ministru.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.