Marea Britanie şi Franţa au căzut de acord că există o varietate de opţiuni pentru a răspunde atacului chimic asupra oraşului sirian Douma care s-a soldat cu zeci de morţi, conform Ministerului de Externe britanic, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Boris Johnson, ministrul de Externe britanic, a vorbit cu omologul său francez, Jean-Yves Le Drian luni, înaintea întrunirii de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU.

„Ministrul de Externe a subliniat nevoia urgentă de a investiga ce s-a întâmplat în Douma şi de a avea un răspuns internaţional puternic”, a informat Ministerul de Externe britanic într-un comunicat. 

„Ei au căzut de acord că întâlnirea de astăzi a Consiliului de Securitate al ONU din New York va fi un pas important în a determina un răspuns internaţional şi că există o varietate de opţiuni”, se mai arată în comunicat.

Societatea Medicală Siriano-americană (SAMS) a anunţat ieri că zeci de persoane au murit într-un atac chimic în oraşul Douma, din Ghouta de Est, în Siria.

Consiliul de Securitate al ONU se va întruni astăzi în urma cererilor venite din partea Rusiei şi SUA.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.