Guvernul britanic a anunţat, luni, un nou pachet de sancţiuni care vizează ruşii implicaţi în referendumurile ”false” ale Moscovei privind aderarea la Rusia a patru regiuni din estul Ucrainei, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cetăţenii din patru regiuni ale Ucrainei au votat luni pentru a patra zi în cadrul referendumurilor organizate de Moscova privind aderarea la Rusia, un plan pe care Kievul şi Occidentul l-au etichetat ca fiind o ”înşelătorie”. Ei spun că rezultatele sunt stabilite în prealabil şi că nu le vor recunoaşte.

Londra a precizat că printre cei sancţionaţi se numără oficiali ruşi de rang înalt implicaţi în organizarea referendumurilor.

”Referendumurile false desfăşurate la ţeava armei nu pot fi libere sau corecte şi nu vom recunoaşte niciodată rezultatele”, a declarat ministrul britanic de Externe James Cleverly într-un comunicat.

”Sancţiunile de astăzi îi vor viza pe cei din spatele acestor voturi false, precum şi persoanele care continuă să susţină războiul de agresiune al regimului rus”, a adăugat el.

Marea Britanie a menţionat că printre cei sancţionaţi se numără 55 de membri ai consiliului de administraţie şi directori ai organizaţiilor despre care Guvernul a precizat că ”finanţează în continuare maşina de război rusă”, inclusiv Gazprombank, Sberbank şi Sovcombank.

Printre oficialii sancţionaţi se numără Serghei Ieliseiev, şeful guvernului recent instalat la Herson, Ivan Kusov, ministrul Educaţiei şi Ştiinţei în aşa-numita Republică Populară Lugansk şi Ievhen Balitskii, presupusul şef al guvernului în Zaporoji.

De asemenea, au fost aplicate sancţiuni ”regilor imobiliarelor ruseşti”, God Nisanov şi Zarakh Iliev,  cu o valoare netă de 6,3 miliarde de lire sterline.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.