Ministerul britanic al Apărării îndeamnă ca vestea morţii lui Evgheni Prigojin să fie tratată cu prudenţă, deşi compania Wagner pe care o conducea şi însuşi Vladimir Putin au spus că şeful mercenarilor ar fi murit, miercuri seară, în urma prăbuşirii unui avion la bordul căruia se afla împreună cu mâna sa dreaptă, Dmitri Utkin, şi cu alţi şefi ai grupării paramilitare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 "Nu există deocamdată nicio dovadă clară că Prigojin se afla la bord, iar el este cunoscut pentru măsurile excepţionale de securitate pe care şi le lua. Cu toate acestea, este foarte probabil ca el să fie într-adevăr mort", se arată într-o evaluare a Ministerului britanic al Apărării postată pe platforma socială X, cunoscută anterior sub numele de Twitter.

Şeful Wagner, Evgheni Prigojin, ar murit miercuri seară într-un accident de avion la nord-vest de Moscova. Compania Wagner şi Vladimir Putin însuşi au confirmat moartea lui, iar Rusia a lansat o anchetă pentru a face lumină asupra evenimentelor, dar anchetatorii nu au confirmat oficial identitatea celor zece cadavre găsite în epava avionului.

La rândul său, premierul britanic Rishi Sunak a declarat reporterilor că liderul Wagner a murit "foarte probabil" în accident. "Evident, monitorizăm situaţia foarte atent şi lucrăm cu aliaţii noştri pentru a determina ce s-a întâmplat", a adăugat el.

Dispariţia lui Prigojin va avea în mod cert un efect profund destabilizator asupra grupului Wagner, pentru că Prigojin, cu personalitatea sa, va fi greu de înlocuit. În plus, compania este într-un vid de putere, odată cu moartea şi a principalilor săi adjuncţi, arată Ministerul britanic al Apărării.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.