Guvernul britanic a anunţat joi o prelungire - cu cel puţin trei săptămâni - a izolării la nivel naţional impuse în vederea unei încetiniri a răspândirii epidemiei noului coronavirus, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul britanic de Externe Dominic Raab, care asigură interimatul până la întoarcerea din convalescenţă a premierului Boris Johnson, care s-a îmbolnăvit de covid-19, a anunţat că ”orice schimbare a măsurilor de distanţare socială acum ar risca să conducă la o creştere semnificativă a răspândirii virusului”.

Marea Britanie a fost plasată în izolare la 23 martie.

Şcolile, puburile, restaurantele şi majoritatea magazinelor au fost închise, iar majoritatea oamenilor pot să iasă din casă doar în cazuri esenţiale sau să facă sport.

Autorităţile medicale afirmă că epidemia atinge perioada de vârf în Regatul Unit, însă avertizează că este prea devreme să se ridice restricţiile.

Până joi, aproape 14.000 de oameni au murit în spitalele din regat din cauza covid-19.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.