Un sondaj comandat de gruparea pro-UE, Best for Britain şi nepublicat oficial, sugerează că Partidul Laburist şi-ar pierde din susţinători dacă ar cere anularea Brexitului, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform sondajului obţinut de The Guardian, aproape o treime dintre respondenţi au declarat că ar fi mai puţin probabil să voteze cu Partidul Laburist dacă gruparea ar cere anularea Brexitului, acelaşi număr afirmând că acest lucru nu i-ar influenţa deloc. Dintre cei intervievaţi, 25% au afirmat că acest lucru i-ar determina să voteze cu laburiştii.

Gruparea Best for Britain, care cere organizarea unui al doilea referendum, a cerut acest sondaj nelansat încă la scurt timp înainte ca parlamentarii să respingă acordul premierului Theresa May. Sondajul a fost efectuat pe 2.000 de persoane solicitate să precizeze dacă susţinerea lor faţă de laburişti ar creşte sau ar scădea dacă partidul s-ar angaja să susţină anularea Brexitului.

Sondajul arată şi că partidul ar pierde aproximativ acelaşi număr de votanţi pe care i-ar câştiga din rândul conservatorilor.

Doar 9% dintre conservatori ar vota cu Partidul Laburist în aceste circumstanţe, însă 11% dintre votanţii laburişti ar putea renunţa la a vota cu partidul în această situaţie.

Liderul laburist, Jeremy Corbyn, a făcut eforturi pentru a sublinia dificultatea în care se află partidul său privind poziţia faţă de Brexit, inclusiv într-un discurs la Wakefield. El a afirmat că Partidul Laburist trebuie să gestioneze diviziunile cauzate de Brexit pentru a se concentra pe problemele de inegalitate din toată ţara.

Un purtător de cuvânt al Best for Britain a afirmat că sondajul arată că, per total, majoritatea votanţilor laburişti nu ar părăsi partidul dacă s-ar angaja să susţină anularea Brexitului.

Best for Britain a precizat şi că Partidul Laburist ar câştiga votanţi atât de la Partidul Liberal Democrat - 39% ar fi mai probabil să susţină laburiştii – dar şi de la Partidul Verde – 40% dintre susţinători ar susţine mai degrabă laburiştii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.