Jeremy Corbyn, preşedintele Partidului Laburist, a anunţat o reuniune a Legislativului pentru ziua de luni, în cadrul unei şedinţe extraordinare în care parlamentarii britanici vor avea ocazia să depună un omagiu pentru Jo Cox, deputata laburistă ucisă în Birstall, Yorkshire, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Parlamentarii britanici au beneficiat sâptămâna aceasta de o pauză, pentru a putea participa la campania pentru referendumul privind statutul Marii Britanii în UE.

De asemenea, liderii campaniei pro-UE au anunţat că vor suspenda evenimentele de campanie programate pentru acest weekend, în semn de respect faţă de moartea laburistei Jo Cox, care a fost atacată în timp ce milita pentru rămânerea Marii Britanii în blocul comunitar.

”Campania va continua să suspende toate evenimentele organizate la nivel naţional, inclusiv manifestaţiile şi protestele de stradă, în semn de respect pentru tragica moarte a lui Jo Cox.

Voluntarii pot alege să continue distribuşia de flyere din uşă în uşă, însă angajaţii campaniei nu vor face asta. De asemenea, vor pune la dispoziţie mai multe cărţi de condoleanţe, pentru voluntarii şi membrii publicului care doresc să îşi exprime respectul”, a precizat Will Straw, directorul executiv al organizaţiei ”Marea Britanie mai puternică în Europa”.

Cox este prima parlamentară ucisă după 1990. Până joi, Ian Grow a fost ultimul dintr-o serie de politicieni omorâţi de grupările teroriste nord-irlandeze.

Poliţia din West Yorkshire a refuzat deocamdată să discute posibilul motiv din spatele atacului, în pofida informaţiilor potrivit cărora bărbatul arestat în acest dosar, Tommy Mair, în vârstă de 52 de ani, ar fi un simpatizant al mişcărilor de extremă-dreapta.

Cox era căsătorită cu managerul de campanie Brendan Cox şi avea două fiice. Ea îşi împărţea timpul între locuinţa sa din circumscripţia electorală pe care o reprezenta în Parlament şi locuinţa amenajată pe o barcă de pe râul Tamisa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.