Marea Britanie a anunţat joi că nimic nu poate fi mai important decât libera circulaţie a mărfurilor între Irlanda de Nord şi restul Regatului Unit şi că va menţine proiectul de lege despre care recunoaşte să încalcă legislaţia internaţională, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Protocolul clarifică faptul că Irlanda de Nord face parte integrală din teritoriul vamal al Regatului Unit şi că nu va exista o restricţionare a accesului bunurilor care trec din Irlanda de Nord în restul Regatului Unite”, arată un comunicat publicat după întâlnirea de urgenţă cu UE.

Potrivit comunicatului, este esenţial ca prin aplicarea protocolului nimic nu subminează aceste principii fundamentale.

”Guvernul britanic a arătat în mod clar că programul legislativ pentru proiectul de lege referitor la piaţa internă britanică va continua conform planificării”, mai arată comunicatul.

Uniunea Europeană a cerut joi Marii Britanii să renunţe urgent la planul de modificare a tratatului de separare de Uniunea Europeană, dar guvernul premierului Boris Johnson a refuzat şi a continuat să susţină proiectul de lege care poate anula patru ani de negocieri pentru Brexit.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.