Alegerea lui Boris Johnson sau a unui alt politician cu o poziţie dură privind Brexitul pentru a fi liderul Partidului Conservator deci automat premierul Marii Britanii ar duce la alegeri anticipate, consideră ministrul Muncii Amber Rudd, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Rudd, care este şi ea membră a Partidului Conservator şi a anunţat că îl susţine pe ministrul de Externe Jeremy Hunt pentru a fi viitorul premier, a criticat atitudinea dură a lui Johnson privind Brexitul: „Mi-e teamă că nu este de ajuns dacă nu ai şi un plan în spate”.
 
Promisiunile unora dintre candidaţi precum Johnson, Dominic Raab sau Esther McVey de a părăsi UE fără un acord dacă blocul european refuză să renegocieze acordul Brexitului, vor fi blocate de parlament şi vor declanşa alegeri anticipate, a afirmat Rudd.
 
Întrebată dacă un vot pentru unul dintre aceşti candidaţi ar fi practic un vot pentru alegeri anticipate, ea a declarat pentru BBC Radio 4: „În opinia mea, da”.
 
Ea a afirmat: „Membrii parlamentului vor găsi o soluţie pentru a opri un Brexit fără acord şi cred că orice persoană care dorşte să fie lider trebuie să ia în calcul acest lucru”.
 
„Cred că ar putea avea loc alegeri – parlamentul este un loc foarte creativ şi cred că cu ajutorul preşedintelui, parlamentarii vor găsi o cale pentru a-şi face vocea auzită”, a adăugat ea.
 
După demisia oficială a premierului Theresa May, Jeremy Hunt, fostul ministru al Brexitului Dominic Raab şi ministrul Sănătăţii Matt Hancock îşi vor lansa candidaturile luni.
 
Candidaţii trebuie să se înscrie oficial până luni la ora locală 17:00 (19:00 ora României) iar fiecare trebuie să aibă susţinerea a cel puţin parlamentari conservatori pentru a fi eligibili. 
 
Deşi fostul primar al Londrei şi ministru de Externe Boris Johnson este favoritul clar, Amber Rudd îl susţine oficial pe Jeremy Hunt.
 
„Este clar că Jeremy va fi cea mai bună persoană pentru a rezolva impasul. Avem nevoie de cineva care înfruntă provocările pe care le avem, nu de cineva care doar spune „Credeţi în Marea Britanie, totul va fi bine”. Avem nevoie de cineva care are experienţa şi planurile necesare pentru a încerca să vindece diviziunile şi să ne aducă Brexitul cât de curând posibil”, a declarat ea.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.