Ministrul Comerţului Conor Burns a fost demis din funcţie şi suspendat din postul de parlamentar conservator, după ce martori oculari l-au văzut atingând coapsa unui tânăr la barul unui hotel, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un martor ocular a spus că l-a văzut la primele ore ale zilei de marţi în barul hotelului Hyatt Regency din Birmingham cu bărbatul, în timpul conferinţei partidului.

Burns a negat orice faptă nepotrivită.

BBC precizează că nu a vorbit şi nu a auzit relatarea persoanei cu care a fost văzut fostul ministru.

Downing Street nu a comentat mai mult cu privire la circumstanţele demiterii.

Martorul ocular a susţinut că ministrul avea mâna pe coapsa tânărului şi că erau mai mulţi privitori.

Ei au adăugat că lui Conor Burns i s-a spus la acel moment de către unul dintre cei prezenţi să oprească ceea ce făcea, deşi acest lucru este contestat de prietenii deputatului din Bournemouth West, sudul Angliei.

O a doua sursă, care cunoaşte procesul disciplinar, a coroborat această relatare şi a confirmat că acest incident a fost ceea ce a determinat demiterea sa.

Apropiaţi ai lui Burns susţin că acesta s-ar fi lovit la coaste în weekendul dinaintea conferinţei de partid şi că lua medicamente puternice pentru a gestiona durerea. Ei au sugerat că medicamentul prescris a amplificat efectul alcoolului.

Prietenii fostului ministru nu contestă faptul că acesta a băut sau că a cochetat cu tânărul care i se alăturase şi pe care Burns nu îl cunoştea.

Deputatul era destul de beat încât a trebuit ulterior să fie dus înapoi la hotel de către un prieten.

Conform BBC, Burns este de părere că flirtul a fost consensual, dar BBC nu a discutat încă cu bărbatul cu care era fostul ministru pentru a afla varianta lui despre evenimente.

 În 2020, Burns - cunoscut drept un apropiat al premierului Boris Johnson - a demisionat din Guvern după ce a fost acuzat că a abuzat de funcţia pe care o deţine cu scopul de a intimida o persoană cu care se afla într-un litigiu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.