Medicii specialişti din Marea Britanie vor putea să prescrie medicamente care au la bază canabis începând din toamnă, conform lui Sajid Javid, ministrul de Interne, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Javid a precizat că doar medicamentele care vor respecta standardele de calitate şi de siguranţă vor fi disponibile pentru pacienţii care au „o nevoie excepţională”.

Decizia vine după mai multe cazuri în care copii cu o formă severă de epilepsie nu au putut beneficia de un tratament cu ulei de canabis.

Alte forme de canabis vor rămâne ilegale.

Javid a declarat: „Cazurile recente de copii bolnavi arată clar că poziţia noastră privind medicamentele bazate pe canabis nu a fost una satisfăcătoare. De aceea am lansat o analiză şi am creat un consiliu de experţi pentru care să furnizeze consiliere privind aprobarea folosirii unor astfel de tratamente în circumstanţe excepţionale. Acest lucru va ajuta pacienţii care au o nevoie clinică excepţională dar nu este în niciun caz un prim pas pentru legalizarea folosirii canabisului în scop recreaţional”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.