Marea Britanie livrează o flotă compusă din 13 vehicule blindate de protecţie în Ucraina pentru a evacua civilii din regiunile asediate din estul ţării, a anunţat guvernul britanic, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vehiculele placate cu oţel vor transporta, de asemenea, lucrători esenţiali pentru a reconstrui infrastructura critică care a fost deteriorată sau distrusă în timpul războiului şi vor transporta oficiali din ministerele ucrainene la posturi de comandă temporare amenajate pentru activitatea guvernamentală.

Flota, în valoare de 660.000 de lire sterline, este trimisă la solicitarea guvernului Ucrainei.

De asemenea, flota este alcătuită din vehicule 4x4 care au fost îmbunătăţite cu blindaj pentru a rezista gloanţelor de mare viteză, minelor antipersonal şi dispozitivelor explozive improvizate, toate acestea reprezentând tactici folosite de forţele ruse.

Ministrul britanic de Externe, Liz Truss, a declarat că transportul va ”ajuta la protejarea ucrainenilor nevinovaţi care încearcă să fugă din faţa bombardamentelor ruseşti şi îi va sprijini pe oficialii ucraineni care desfăşoară activităţi vitale”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.