Marea Britanie va investiga dacă epavele unor nave britanice din al doilea război mondial, din Asia, au fost jefuite, conform lui Gavin Williamson, ministrul Apărării, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Williamson a declarat că este „foarte îngrijorat” să audă că patru nave de pe coastele din Malaezia şi Indonezia ar fi fost jefuite.

Ediţia de duminică a Daily Mail a informat că navele regale Tien Kwang, Kuala, Banka şi Loch Ranza au fost vizate pentru metale.

Williamson a declarat că guvernul britanic „condamnă cu fermitate” perturbarea neautorizată a oricăror epave care conţin rămăşiţe umane. Navele jefuite din Asia ar conţine osemintele marinarilor din Marina Regală Britanică şi ale mai multor civili.

„Vom lucra îndeaproape cu guvernele din Indonezia şi Malaezia pentru a investiga aceste afirmaţii”, a adăugat Williamson.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.