Marea Britanie a anunţat, miercuri, noi sancţiuni împotriva cetăţenilor şi companiilor din Rusia, care vizează inclusiv ”cercul apropiat” al preşedintelui rus Vladimir Putin, precum al doilea cel mai bogat oligarh rus, Vladimir Potanin, şi verişoara lui Putin şi soţul ei, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Printre cei sancţionaţi se numără Vladimir Potanin, descris de Guvernul britanic drept al doilea cel mai bogat om al Rusiei, cu o avere netă estimată la aproximativ 16 miliarde de dolari, şi un ”susţinător-cheie al Kremlinului”, acuzat că ”acumulează avere în timp ce sprijină regimul lui Putin”.

Verişoara lui Putin, Anna Tsivileva, a fost şi ea sancţionată. În calitate de preşedinte al companiei ruse de exploatare a cărbunelui JSC Kolmar Group – sancţionată, la rândul ei, marţi, - Marea Britanie consideră că Tsivileva şi soţul ei Sergei Tsivilev, guvernatorul regiunii Kemerovo, bogată în cărbune, au ”beneficiat semnificativ” de pe urma relaţiei lor cu şeful statului.

Cele mai recente sancţiuni ale Regatului Unit vizează şi cetăţenii şi companiile din Rusia pentru presupusa lor implicare în sprijinirea regimului Assad din Siria, un aliat-cheie al Rusiei în Orientul Mijlociu.

”Atât timp cât Putin va continua atacul său oribil asupra Ucrainei, vom folosi sancţiunile pentru a slăbi maşina de război rusă. Sancţiunile de astăzi arată că nimic şi nimeni nu ies din discuţie, inclusiv cercul apropiat al lui Putin”, a declarat un purtător de cuvânt al Guvernului britanic.

Prin acţiunea comună cu aliaţii internaţionali, Guvernul britanic a precizat că va introduce măsuri menite să împiedice Moscova să folosească serviciile fiduciare din Regatul Unit pentru a gestiona activele altora.

Guvernul britanic menţionează că a sancţionat peste 1.000 de persoane şi peste 120 de companii de când Rusia a invadat Ucraina la sfârşitul lunii februarie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.