Marea Britanie este „naivă” să creadă că Rusia ar lansa un atac chimic în Anglia în timpul Campionatului Mondial de fotbal, conform ambasadei Rusiei din Olanda, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Cât de stupidă consideră Rusia, ca să folosească „din nou” aşa numitul „Novichok” în mijlocul Campionatului Mondial... spectacolul trebuie să continue?”, se arată într-o postare a ambasadei pe Twitter.

Comentariile ambasadei vin după ce doi cetăţeni britanici se află în stare critică pentru că au fost expuşi la otrava folosită pentru a-i ataca pe fostul spion rus Serghei Skripal şi pe fiica sa Yulia. Autorităţile britanice nu au acuzat Rusia că ar fi implicată în acest atac, fiind de părere că cei doi au fost expuşi întâmplător la urme ale neurotoxinei folosite în incidentul iniţial.

Rusia neagă orice implicare în otrăvirea lui Skripal şi a fiicei sale.

Separat, vicepreşedintele Dumei de Stat, Sergei Zheleznyak, a declarat că noul incident din Marea Britanie pare o încercare de a strica percepţia pozitivă a fanilor englezi despre Rusia, ţară care găzduieşte în prezent Campionatul Mondial de fotbal.

El a adăugat că Marea Britanie are nevoie să creeze isterie pentru a distrage atenţia de la ce fac serviciile sale secrete.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.