Marea Britanie este de acord cu SUA şi consideră că Iranul reprezintă o ameninţare din ce în ce mai mare şi va lucra îndeaproape cu aliatul său în această privinţă, a anunţat ministrul de Externe Jeremy Hunt, conform Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Hunt a afirmat că a discutat despre Iran cu Secretarul de Stat american Mike Pompeo săptămâna trecută la Londra şi din nou la Bruxelles.

„Avem aceeaşi viziune privind ameninţarea sporită a Iranului. Ca întotdeauna, colaborăm îndeaproape cu SUA”, a declarat Hunt.

Mai devreme în această săptămână, Ministerul Apărării a susţinut un general britanic care a părut să pună la îndoială afirmaţiile administraţiei Trump care consideră că Iranul este o ameninţare.

Mai devreme joi, Statele Unite şi-au rechemat personalul diplomatic neesenţial din Irak, invocând o ”ameninţare iminentă” în ”legătură directă” cu Iranul vecin, însă Donald Trump şi-a reiterat îndemnurile la dialog, în pofida escaladării tensiunilor.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.