Marea Britanie a anunţat noi sancţiuni împotriva unor personalităţi mass-media şi a liderilor militari prolifici din Rusia, conform BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele mai recente sancţiuni îl vizează pe prezentatorul de televiziune rus Serghei Brilev şi fondatorul televiziunii Novosti, finanţate de Kremlin, care deţine canalul de ştiri Russia Today.

De asemenea, au fost sancţionaţi Aleksandr Zharov, directorul executiv al Gazprom-Media, Alexei Nikolov, directorul general al RT, precum şi Anton Anisimov, directorul Sputnik International Broadcasting.

Generalul-colonel Mikhail Mizintsev se numără şi el printre cele 14 nume recent adăugate pe lista de sancţiuni a Marii Britanii.

Ministrul britanic de Externe Liz Truss a declarat că războiul Rusiei împotriva Ucrainei s-a bazat pe ”un torent de minciuni”.

Marea Britanie a ajutat la revelarea campaniei de dezinformare a Kremlinului, iar ”acest ultim lot de sancţiuni îi loveşte pe propagandiştii neruşinaţi care promovează ştirile şi naraţiunile false ale lui Putin”, a spus Truss.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.