Ministrul de Externe Boris Johnson a anunţat că nu va bloca încercările europenilor de a pune bazele unei politici de apărare comună în timp ce negociază ieşirea Marii Britanii din cadrul Uniunii Europene. Anterior, ministrul Apărării de la Londra a ameninţat că va bloca prin veto un plan de apărare comună la nivelul UE înainte de Brexit, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Există o discuţie care are loc acum despre dorinţa europenilor de a pune bazele unei politici comune de securitate şi apărare, o nouă arhitectură pentru aşa ceva. Dacă ei vor să facă aşa ceva, atunci eu sunt ok... Nu suntem aici să blocăm sau să punem obstacole în calea integrării europene, dacă asta este dorinţa”, a declarat Boris Johnson.

Ministrul Apărării, Michael Fallon, a declarat anterior că va opri crearea unei armate europene atât timp cât Marea Britanie face parte din UE. Fallon a susţinut că o asemenea forţă ar submina NATO, precum şi poziţia ocupată în alianţă de Regatul Unit. 

Săptămâna trecută, europarlamentarii s-au grăbit să aprobe planurile pentru o apărare comună după victoria lui Donald Trump. Miliardarul republican a ameninţat că nu îi va apăra pe aliaţii europeni care nu-şi plătesc contribuţiile financiare la NATO.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.