Marea Britanie analizează dacă poate folosi în scopuri umanitare proprietăţile deţinute de oligarhii ruşi sancţionaţi în Marea Britanie, a afirmat, duminică, ministrul britanic pentru locuinţe, comunităţi şi administraţia locală, Michael Gove, conform Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vreau să explorez o opţiune care ne-ar permite să folosim casele şi proprietăţile persoanelor sancţionate, în perioada în care ele sunt sancţionate, în scopuri umanitare şi de altă natură”, a răspuns Gove pentru BBC Television, la întrebarea dacă casele oligarhilor sancţionaţi ar putea fi folosite pentru a găzdui refugiaţii ucraineni.

”Există o barieră legală destul de mare de trecut şi nu vorbim despre confiscarea permanentă, dar spunem: «eşti sancţionat, îl susţii pe Putin, această casă este aici, nu ai dreptul să o foloseşti sau să profiţi de pe urma ei» şi... dacă le putem folosi pentru a-i ajuta pe alţii, să facem acest lucru,” a argumentat el.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.