Mii de protestatari ai ieşit în stradă, sâmbătă, la Stockholm şi Goteborg, pentru a manifesta împotriva măsurilor cu privire la certificatul de vaccinare, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia avertizase că ar putea exista ciocniri între grupuri de neonazişti şi opoza nţi, însă manifestaţiile s-au desfăşurat în calm.

Certificatele de vaccinare au devenit obligatorii în Suedia din data de 12 ianuarie, pentru evenimente în spaţii închise la care participă cel puţin 50 de persoane. Peste 83 la sută din suedezii cu vârsta de peste 12 abni sunt vaccinaţi.

În Franţa, sute de oameni au participat la manifestaţii împotriva restricţiilor din pandemie, cu două zile înainte de înăsprirea măsurilor.

De luni, cei care doresc să meargă la restaurant sau în baruri, să participe la activităţi de divertisment sau să folosească mijloacele de transport interregional trebuie să fie posesori de certificat de vaccinare. Este vorba de persoanele care au cel puţin 16 ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.