Candidatul PPE la preşedinţia Comisiei Europene, Manfred Weber, a declarat, sâmbătă, la Bucureşti, referindu-se la cererile de sancţionarea a Fidesz, partidul premierului ungar Viktor Orban, că, „deocamdată, toate opţiunile sunt pe masă”, iar principalul mesaj este că PPE e un partid al valorilor, al înţelegerii comune şi prietenii din Ungaria trebuie să răspundă dacă respectă aceste principii sau nu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am avut nişte solicitări formale de a întreprinde nişte acţiuni faţă de prietenii noştri din Ungaria. Am avut ocazia să mă întâlnesc cu premierul Viktor Orban marţea trecută la Budapesta. Am discutat despre problemele cu care ne confruntăm şi PPE este un partid al valorilor, al principiilor fundamentale şi de aceea trebuie să garantăm că fiecare partid respectă aceste valori. De aceea, ne aflăm acum în discuţii cu toate partidele din PPE pentru a ne pregăti pentru marţea viitoare. Deocamdată, toate opţiunile sunt pe masă, însă scopul meu este să pregătesc o poziţie astfel încât toată lumea din partid să se poată pune de acord. Asta încerc eu să fac, împreună cu preşedintele partidului, Joseph Daul. Principalul mesaj este că suntem un partid al valorilor, al înţelegerii comune şi aceasta este este o întrebare la care trebuie să răspundă prietenii din Ungaria: dacă respectă aceste principii sau nu”, a declarat Weber, într-o conferinţă de presă.

Liderul ungar Viktor Orban, ameninţat cu excluderea sau cu o suspendare din Partidul Popular European (PPE, dreapta) în urma unor provocări la adresa Bruxellesului, le-a prezentat scuze colegilor săi, însă acest gest este considerat ”insuficient pentru a restabili încrederea”, a relatat joi AFP.

În jurul unui nucleu constituit de ţări din Benelux şi din Scandinavia, 13 partide membre PPE au cerut la începutul lui martie o exludere sau o suspendare din această formaţiune a Fidesz, partidul lui Orban, din cauza unei virulente campanii care l-a vizat pe şeful Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker, membru PPE.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.