Malta l-a acuzat joi pe Matteo Salvini, vicepremierul Italiei, că a lansat „acuzaţii nefondate” atunci când a afirmat despre ţară că şi-a încălcat promisiunile de la a primi migranţii din Marea Mediterană, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Salvini, care este şi ministru de Interne şi liderul partidului antiimigraţie Liga Nordului, a declarat miercuri că Malta nu a primit cei 50 de migranţi care au debarcat în iulie în Sicilia.
 
Malta a răspuns afirmând că Salvini nu a precizat că Italia acceptase anterior să preia 50 de migranţi din Malta la o altă debarcare iar cele două ţări au căzut de acord că îşi vor păstra fiecare migranţii.
 
Într-un comunicat, Malta a invitat guvernul italian să îşi „modifice statisticile şi să se abţină din a face afirmaţii nefondate”.
 
Salvini a răspuns pe Twitter precizând că nu va accepta „nicio lecţie de la Malta, care timp de mai mulţi ani a închis ochii şi a lăsat ambarcaţiuni mici şi mari să navigheze spre Italia”.
 
De când Salvini a preluat puterea în iunie 2018, fiind aliat cu partidul populist Mişcarea 5 Stele, el a închis porturile italiene pentru navele de migranţi.
 
Acest lucru a dus la tensiuni diplomatice cu Malta, cea mai mică ţară din Uniunea Europeană şi cea mai apropiată de coasta Libiei, locul din care pleacă cele mai multe ambarcaţiuni cu migranţi.
 
Deşi sosirile de migranţi au scăzut cu 80% în 2018, Comisia Europeană a fost nevoită să medieze conflictele între statele membre şi să le determine să îşi împartă responsabilitatea.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.