Malta nu mai poate garanta salvarea sau debarcarea migranţilor pe insulă, din cauza crizei sanitare, a anunţat Guvernul, precizând că resursele ţării sunt mobilizate în lupta împotriva noului coronavirus şi că se teme că migranţi ar putea fi purtători ai acestuia, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Valletta îşi anunţă această hotărâre după ce Italia şi-a închis la rândul său porţile, sublinind că nu-i mai consideră ”siguri” din cauza epidemiei.

”Este interesul şi responsabilitatea acestor persoane să nu se pună în pericol printr-o călătorie riscantă către o ţară care nu este în poziţia să le ofere un port sigur”, a subliniat Guvernul maltez.

ONG-ul german Sea-Eye a anunţat că nava sa Alan Kurdi a salvat luni 150 de migranţi, de la bordul a două ambarcaţiuni improvizate, în largul Libiei.

În contextul în care frontierele italiene şi malteze sunt închise, direcţia navei era necunoscută.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.