Majoritatea secţiilor de vot din Franţa s-au închis la ora locală 19 (20 ora României), iar numărătoarea voturilor a început.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Excepţie fac marile oraşe, precum Paris, Lyon sau Marsilia, unde secţiile de vot se vor închide la ora locală 20 (21 ora României). Astfel, în baza legii din Franţa, primele exit-polluri vor fi anunţate abia după ora 20 (21 ora României).

Rata de participare la al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale din Franţa ar urma să ajungă la 74% la ora locală 20 (21 ora României), când se vor închide şi ultimele secţii din Hexagon, potrivit unei estimări făcute de institutul Elabe pentru BFMTV.

Peste 80% dintre francezii cu drept de vot s-au prezentat la urne în al doilea tur de scrutin din 2012, câştigat de Francois Hollande.

Emmanuel Macron ar fi obţinut 62,5% dintre voturile exprimate până la ora locală 18 (19 ora României), potrivit unei surse din Ministerul francez de Interne care analizează rezultatele sondajelor la ieşirea de la urne realizate de mai multe institute.

Aproape 47 de milioane de francezi au fost chemaţi la urne, la una din cele 69.245 de secţii deschise atât în Hexagon, precum şi în teritoriile de peste mări ale Franţei.

Ultimele sondaje, publicate vineri, îl creditau pe Macron cu 62% din intenţiile de vot în al doilea tur de scrutin, faţă de 38% pentru Le Pen. Acesta este cel mai bun rezultat înregistrat de candidatul de centru în sondaje realizate de institute de prestigiu, după primul tur de scrutin din 23 aprilie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.