Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, afirmă că nu există, în acest moment, riscuri „imediate, iminente la adresa securităţii” Republicii Moldova, dar că „aceste riscuri există”. Ea a subliniat că Republica Moldova doreşte aderarea la Uniunea Europeană pentru că vrea să fie „auzită” că îşi doreşte să „rămână parte a lumii libere”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Acest război la hotarul Republicii Moldova reprezintă un risc pentru toţi, în special pentru regiunea noastră şi mai ales pentru Republica Moldova care este cea mai fragilă, cea mai vulnerabilă. Aşa cum am spus şi cu alte ocazii, nu vedem riscuri imediate, iminente la adresa securităţii statului nostru, dar aceste riscuri există şi situaţia depinde de ce se va întâmpla în continuare în Ucraina”, a declarat Maia Sandu sâmbătă, la Chişinău, la finalul şedinţei comune a Parlamentelor Republicii Moldova şi României. 
Aceasta a comentat şi contextul în care au loc demersurile privind aderarea la UE. 
„Republica Moldova şi-a declarat de nenumărate ori intenţia de a depune cererea. Am făcut acest lucru într-un context dramatic, este adevărat şi am făcut acest lucru acum pentru că vrem să fim auziţi că ne dorim să rămânem parte a lumii libere. Dar în orice caz aceasta este calea pe care Republica Moldova urma să meargă şi va merge în continuare”, adaugă Maia Sandu. 
Preşedintele Republicii Moldova a subliniat că ţara sa va face tot ceea ce depinde de ea pentru a obţine o decizie pozitivă n vederea obţinerii statutului de candidat la Uniunea Europeană.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.