Chemăm comunitatea internaţională să facă totul pentru a restabili pacea, pentru a investiga şi pedepsi crimele nejustificate, comise în acest conflict, afirmă preşedintele Republicii Moldova Maia Sandu, aflată în Ucraina la invitaţia omologului său, Volodimir Zelenski.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Astăzi sunt în Ucraina, la invitaţia Preşedintelui Volodymyr Zelenskyy. Am început vizita, mergând în câteva oraşe din regiunea Kyiv, care au fost distruse în primele săptămâni de război. Am văzut cu ochii mei case arse din temelie, blocuri de locuit distruse de rachete, spitale, magazine şi grădiniţe făcute ruine de atacurile artileriei ruseşti, în Borodeanka şi Irpin. Am văzut şi locul unor morminte comune din Bucea, unde au fost îngropaţi zeci de oameni împuşcaţi în timpul ocupaţiei acestui orăşel de către armata rusă. Este o tragedie greu de pus în cuvinte”, a scris Maia Sandu pe Facebook.
Ea subliniază că dDe patru luni, Ucraina, ţara ”vecină şi prietenă” trăieşte în război.
”Republica Moldova a condamnat din prima zi agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei şi chemăm comunitatea internaţională să facă totul pentru a restabili pacea, pentru a investiga şi pedepsi crimele nejustificate, comise în acest conflict. Suntem alături de curajosul popor ucrainean, care luptă pentru libertatea sa şi pentru libertatea Europei. Viitorul Ucrainei este în lumea liberă, în marea familie europeană”, precizează preşedintele R, Molodova.
Maia Sandu se va întâlni cu Volodimir Zelenski.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.