Candidata proeuropeană a Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, care a pierdut alegerile prezidenţiale din Republica Moldova, a avut, luni, prima reacţie publică după anunţarea rezultatelor care arată că Igor Dodon a obţinut 52,29% din voturi, ea declarându-se dezamăgită şi anunţând că "lupta continuă".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un mesaj postat pe Facebook luni după-amiază, Maia Sandu le-a mulţumit "tuturor cetăţenilor care au ieşit la vot şi au dat dovadă de o mobilizare exemplară". 

"Cu toţii suntem dezamăgiţi, însă lupta noastră continuă. Facem apel la raţiune şi îi îndemnăm pe toţi cetăţenii să ne comunice cazurile de fraudă şi încălcările depistate", scrie Maia Sandu, anunţând că la ora 15.00 va susţine o conferinţă de presă.

Socialistul Igor Dodon a obţinut 52,29% din voturile exprimate, duminică, la cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova, în timp ce candidata proeuropeană Maia Sandu a reuşit să obţină 47,71% din sufragii, arată rezultatele parţiale anunţate luni dimineaţă, după centralizarea a 99,9% din procesele verbale. La această oră, au mai rămas de centralizat procesele verbale din două secţii de votare.

La alegerile de duminică, Maia Sandu a reuşit să obţină 85,96% din voturile cetăţenilor moldoveni din străinătate. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.