Mai mulţi militari turci şi familiile lor, toţi staţionaţi la baze NATO din Germania, au primit azil în ţara europeană, potrivit unei decizii preliminare a Berlinului, relatează Deutsche Welle.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Militarii respectivi şi familiile lor sunt cetăţeni turci cu paşapoarte diplomatice, care au depus cereri de azil de de teamă că vor fi persecutaţi în ţara lor natală, după tentativa de lovitură de stat din 15 iulie 2016.

Posturile de televiziune WDR şi NDR, precum şi cotidianul Süddeutsche Zeitung au afirmat că 414 cereri de azil au fost depuse de militari, diplomaţi, judecători şi alţi oficiali guvernamentali turc care locuiesc în Germania. În acest număr sunt incluse şi rudele lor.

Potrivit Ministerului de Interne de la Berlin, 262 din totalul cererilor au fost înainte de persoane cu paşaport diplomatic.

În total, peste 7.700 de cetăţeni turci au cerut azil în Germania.

Numai 8% din cererile de azil au fost aprobate annul trecut, dar autorităţile de la Berlin cred că rata va creşte în 2017.

Aproximativ 100.000 de oameni au fost demişi din funcţii publice după tentativa de puci, iar peste 47.000 de persoane au fost arestate.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.