Jack Merritt, care acţiona în vederea unei apropieri între lumile academică şi carcerală, a fost înjunghiat mortal de către un fost condamnat de terorism, vineri, în atentatul de la Londra, a confirmat Universitatea Cambridge, unde lucra, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cuvintele nu pot exprima tristeţea pe care o resimt anunţând că un coordonator de cursuri, Jack Merritt, a fost ucis, dar şi o fostă studentă care nu a fost numită de poliţie”, a declarat duminică Stephen Toope, vicepreşedintele Universităţii engleze Cambridge, citat într-un comunicat.

”Jack trăia potrivit convingerilor sale (...).Era un tânăr excepţional”, ”un spirit pur”, a scris pe Twitter tatăl său, David Merritt. ”Făcea o treabă formidabilă” şi era ”o sursă de inspiraţie”.

Un membru al personalului instituţiei se află, de asemenea între cele trei persoane rănite în atacul cu cuţitul comis de britanicul Usman Khan, în timp ce participa la o conferinţă privind reabilitarea deţinuţilor organizată de Universitatea Cambridge într-o clădire situată în apropiere de Podul Londrei.

Unul dintre cei trei răniţi a fost externat, iar ceilalţi doi erau spitalizaţi în continuare ”într-o stare stabilă”, a anunţat duminică serviciul public britanic de sănătate NHS.

Conferinţa Universităţii Cambridge era organizată pentru a sărbători cinci ani de la lansarea "Learning Together" - un program de formare al Institutului său de Crimonologie care promovează împărtăşirea de experienţă între studenţi şi deţinuţi, în cadrul căruia lucra Jack Merritt, în vârstă de 25 de ani, absolvent de Drept şi Criminologie.

Un priveghi a fost organizat la Cambridge sâmbătă, iar mesaje de omagiere a lui Jack Merritt s-au multiplicat pe Twitter, în care este prezentat ca o persoană angajată, inteligentă şi generoasă.

”Odihneşte-te în pace”, a scris rapperul Dave, al cărui album "Psychodrama", recompensat cu prestigiosul Mercury Prize, a fost inspirat de reabilitarea de care a beneficiat fratele său încarcerat pe viaţă pentru crimă. "Jack Merritt era cel mai bun dintre oameni. El şi-a dedicat viaţa ajutorării altora. A fost onoare să cunosc pe cineva ca tine”.

Usman Khan, în vârstă de 28 de ani, a beneficiat de o eliberare condiţionată în 2018, la şase ani de la condamnarea sa cu privire la infracţiuni teroriste. El a fost ucis prin împuşcare de poliţie, după ce a fost urmărit de simpli cetăţeni, lăudaţi drept eroi.

Potrivit poliţiei, atacatorul a acţionat singur pentru a comite acest atentat, revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI).

London Bridge, podul din centrul Londrei, a fost deja teatrul altui atentat revendicat de SI, soldat cu opt morţi în 2017.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.