Un bărbat judecat cu privire la un atac cu cuţitul soldat cu trei răniţi în Gara din Manchester, în nord-vestul Angliei, de Revelion, anul trecut, a fost condamnat la închisoare pe viaţă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mahdi Mohamud, în vârstă de 26 de ani, care a pledat vinovat marţi de tentativă de crimă, urmează să ispăşească minimum 11 ani de închisoare. El urma să fie încarcerat într-un spital psihiatric de înaltă securitate.

Suferind de o schizofrenie paranoidă, el a compărut în faţa unui tribunal la Manchester, după ce a înjunghiat doi trecători în Gara Victoria, iar apoi un agent al Poliţiei Transporturilor care încerca să-l reţină.

Tânărul a fost auzit strigând ”Allah akbar” şi ”Trăiască califatul”.

”În general, boala dumneavoastră mentală nu vă face incapabil să discerenţi între bine şi rău”, a declarat judecătorul.

”Am conchis, aşadar, chiar dacă boala dumneavoastră mentală a jucat un rol important, probabil exacerbând seminţele radicalizării şi având un efect dezinhibant, că rămâneţi responsabil şi vinovat de faptele dumneavostră”, a spus el.

Mahdi Mohamud a recunoscut de asemenea că deţinea documente care serveau la pregătirea unui act terorist.

De naţionalitate olandeză şi provenind dintr-o familie originară din Somalia, el a sosit în Regatul Unit la vârsta de nouă ani şi s-a radicalizat pe Internet, potrivit poliţiei.

Atacul a avut loc în apropiere de Manchester Arena, unde un atentat sinucigaş comis de către un britanic de origine libiană s-a soldat cu 22 de morţi, inclusiv mai mulţi copii, la 22 mai 2017, la ieşirea de la un concert al cântăreţei americane Ariana Grande.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.