Magistraţii francezi au hotărât că autorităţile locale din oraşul Publier trebuie să elimine dintr-un parc o statuie cu Fecioara Maria pentru a respecta legislaţia naţională, care interzice în mod vehement prezenţa unor simboluri religioase în spaţiile publice din Franţa, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Localitatea Publier are o populaţie de aproximativ 6.000 de persoane şi este situată pe malul lacului alpin Geneva, la doar câţiva kilometri de graniţa cu Elveţia.

Autorităţile locale au la dispoziţie trei luni pentru a elimina statuia Fecioarei Maria. Orice zi de întârziere va atrage o penalizare de 100 de euro.

Primarul Gaston Lacroix susţine că va încerca să mute statuia de marmură pe un teren privat.

Statuia Fecioarei Maria a fost ridicată în urmă cu cinci ani pe malul francez al lacului Geneva.

Ridicarea statuii a generat o dezbatere publică aprinsă, unii locuitori plângându-se că simbolul religios a fost plătit din banii publici.

Decizia instanţei de a impune eliminarea statuii a generat o nouă polemică pe reţelele de socializare, iar unii internauţi francezi se întreabă dacă o asemenea hotărâre judecătoreasă nu încalcă libertatea de exprimare a creştinilor.

Franţa are o legislaţie extrem de dură privind separarea bisericii de stat.

În 2010, Franţa a devenit prima naţiune europeană care a interzis purtarea vălului islamic complet în spaţiile publice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.